"Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet adom belétek, és azt művelem veletek, hogy rendelkezéseim szerint éljetek, törvényeimet megtartsátok és teljesítsétek." Ez 36,26-27

BemutatkozásDiakónia a Gyülekezetünkben

Nyomtatás E-mail

A diakónia görög eredetű szó, jelentése: ’szolgálat’. Ma a Magyarországi Református Egyház a diakónia alatt a Krisztus egyházának az ember testi szenvedéseinek enyhítésére, az elesettek segítésére irányuló, szolgáló magatartást, igyekezetet érti.

Gyülekezetünkben is működik diakóniai szolgálat, amit mára már egy közel 25 fős csapat végez. Negyedévente megbeszélést tartunk az eddig elvégzett munkánkról és az előttünk álló feladatokról, lelkészünk vezetésével.

Módosítás dátuma: 2015. december 22. kedd, 14:51
 

A fiatalok világa

Nyomtatás E-mail
Írta: Kiss Andrea    2011. április 30. szombat, 14:54

A világ összetett, mindenféle előfordul benne, s számosan fiatalok is. Igaz, hogy ez egyesek szerint múló állapot, de szerencsére egészen sokáig tart.

Gyülekezetünkben is szép számmal képviselik korosztályukat. Fiataljaink is szeretnek egymás között szórakozni, ismerkedni egymással, ismerkedni Jézussal. Van lehetőség a kötetlen találkozásra, akkor, amikor arra vágynak néhányan, de rendszeresen találkozunk péntekenként.

Várunk szeretettel minden 14 évesnél idősebb fiatalt, aki vágyik arra, hogy jobban megismerje Istent, és hogy milyen az Ő közelsége, mindezt egy szerető, befogadó közösségben, vágyik beszélgetni, kérdéseket feltenni, megismerni másokat, megbeszélni az érdekes kérdéseket, problémákat, és természetesen ifi után pedig maradni csocsózni, pingpongozni, vagy csak együtt teázni.

Aki már járt nálunk, tudja az utat. Ha nem ismered, s szeretnél jönni, figyeld a gyülekezeti hirdetéseket, vagy kérdez valakit, aki a Gyülekezetben szolgál.

 

Módosítás dátuma: 2016. január 09. szombat, 20:52
 

Nyitottan a világra

Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator    2011. április 30. szombat, 10:04

Gyülekezetünk megalakulásától foglalkoztat bennünket a kérdés, hogy miért született a lakótelepen egy református gyülekezet. Az alapító atyák szándéka az volt, hogy elérhessük a lakótelepen lakókat, első sorban, de nem kizárólagosan a reformátusságot. Hamar nyilvánvalóvá vált, ez egy nagyszabású, hosszú időt igénylő feladat. Az első időktől kezdve a felekezeti, vallási hovatartozástól független szenvedélybetegségekkel küzdőkön igyekeztünk a kék keresztes csoportunkon keresztül segíteni. A nyári napközis táboraink a  szabadságot kivenni nem tudó családoknak szereztek könnyebbséget a tartalmas gyermekprogramjaikkal, s mind a nyaralásban, mind a lelki épülésben nagy segítséget adnak a nyári családi táboraink.

Becsatlakoztunk a város drogstraqtégiai programjába, karácsonyi vacsorával, változatos élelmiszer-csomagokkal segítjük a városban legszegényebb sorban élőket.

Jó kapcsolatot ápolunk a város keresztény közösségeivel, évente több közös programot szervezünk.

Saját szervezésű, több éves hagyománnyal rendelkező Bringafestünk is abban akar segíteni, hogy kophassanak a kereszténységre rárakódott szeterotípiák.

A Bástya Terápiás Közösségi Alapítvánnyal közösen pályáztunk az Új Széchenyi terv keretében a lakótelepi közösségépítő projekt támogatására. A támogatás elnyerése után sikeres programokat, klubfoglalkozásokat, tanácsadásokat szerveztünk a lakótelepen és a városban élők számára. A projekt sikeres lezárása, így a támogatás lezárulta után is folytatjuk ezt a munkát.

Tudjuk, hogy a gyülekezet nem önmagáért létezik, és keressük, hogy Isten milyen szerepet szán nekünk a környezetünkben.

Módosítás dátuma: 2015. november 12. csütörtök, 20:55
 

Életképek

Nyomtatás E-mail
Írta: Kereki Zoltán    2011. április 30. szombat, 10:04

Szerkesztés alatt

Módosítás dátuma: 2011. május 06. péntek, 11:17
 

A közösség formái

Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator    2011. április 30. szombat, 10:04

Isten úgy teremtette meg az embert, hogy közösségben éljen. Közösség Istennel és közösség az emberekkel. Gyülekezetünkben számos helye és formája van ennek.

A legáltalánosabb és a gyülekezet egészét érinti a vasárnapi istentisztelet. Ez reggel 9 órakor kezdődik mind a gyermekeknek, mind a felnőtteknek.

Hétfőn a szenvedélybetegségben valamint más mentális problémákban érintettek számára van közösségi alkalom délután 6 órai kezdettel.

A héten több csoportban és több napon kiscsoportos bibliakörökben fedezzük fel a Biblia és az életünk közötti kapcsolatokat.

Szerdán délelőtt Baba-mama kör találkozik, a délutáni imaóra (5 órás kezdéssel) után 6 órakor gyülekezeti bibliaóra keretében beszélgetünk a vasárnapi igéről, havonta egyszer pedig az Asszonykör tagjai találkoznak este nyolckor.

A válófélben levők és elváltak számára segítséget nyújtani szándékozó csoportunk, amely a megrázó esemény feldolgozásban, az utána való talpra állásban támogatja az azt igénylőket, kéthetente szerdánként tanfolyam szerű keretek között találkozik.

A pénteki nap az ifjúságé. Konfirmáció előkészítő alkalmak vannak délután, kora este az ifi várja a konfirmáltakat.

A tágabb körben ápolandó kapcsolatok megtartására, fejlesztésére szolgál a Kézimunka klub, a Nyugdíjas klub.

A különböző eseményekről részletesebben az Alkalmaink, rendezvényeink című cikkünkben olvashat.

Számos alkalom nyílik Isten munkájában való részvételre, akár a gyülekezeti mindennapok teendőinek végzésében, akár a diakóniai szolgálatban való részvétellel.

Módosítás dátuma: 2015. november 12. csütörtök, 21:04
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
www.refujvaros.hu PageRank
Display Pagerank