3 generáció evezőstúra ifi ennivaló templom gyerekek kezek
  • Gyermekbarát környezet
  • Fiatalok világa
  • A közösség formái
  • Nyitottan a világra
  • Alkalmaink, rendezvényeink
  • Életképek

"...ti magatok is, mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá..." (1Pt 2,5)

Nyitottan a világra

Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator    2011. április 30. szombat, 10:04

Gyülekezetünk megalakulásától foglalkoztat bennünket a kérdés, hogy miért született a lakótelepen egy református gyülekezet. Az alapító atyák szándéka az volt, hogy elérhessük a lakótelepen lakókat, első sorban, de nem kizárólagosan a reformátusságot. Hamar nyilvánvalóvá vált, ez egy nagyszabású, hosszú időt igénylő feladat. Az első időktől kezdve a felekezeti, vallási hovatartozástól független szenvedélybetegségekkel küzdőkön igyekeztünk a kék keresztes csoportunkon keresztül segíteni. A nyári napközis táboraink a  szabadságot kivenni nem tudó családoknak szereztek könnyebbséget a tartalmas gyermekprogramjaikkal, s mind a nyaralásban, mind a lelki épülésben nagy segítséget adnak a nyári családi táboraink.

Becsatlakoztunk a város drogstraqtégiai programjába, karácsonyi vacsorával, változatos élelmiszer-csomagokkal segítjük a városban legszegényebb sorban élőket.

Jó kapcsolatot ápolunk a város keresztény közösségeivel, évente több közös programot szervezünk.

Saját szervezésű, több éves hagyománnyal rendelkező Bringafestünk is abban akar segíteni, hogy kophassanak a kereszténységre rárakódott szeterotípiák.

A Bástya Terápiás Közösségi Alapítvánnyal közösen pályáztunk az Új Széchenyi terv keretében a lakótelepi közösségépítő projekt támogatására. A támogatás elnyerése után sikeres programokat, klubfoglalkozásokat, tanácsadásokat szerveztünk a lakótelepen és a városban élők számára. A projekt sikeres lezárása, így a támogatás lezárulta után is folytatjuk ezt a munkát.

Tudjuk, hogy a gyülekezet nem önmagáért létezik, és keressük, hogy Isten milyen szerepet szán nekünk a környezetünkben.

Módosítás dátuma: 2015. november 12. csütörtök, 20:55
 
www.refujvaros.hu PageRank
Display Pagerank