"Rád szállnak mindezek az áldások, és kísérnek téged, ha hallgatsz az ÚRnak, Istenednek a szavára. Áldott leszel a városban, és áldott leszel a mezőn..." 5Móz 28,2-3

Fáradozzatok annak a városnak.....

Nyomtatás E-mail
   2015. október 14. szerda, 20:05

A Gyülekezet támogatásával a Bástya Alapítvány által pályázott és véghezvitt projekt véget ért. Volt helyszíni ellenőrzés, hiánypótlás, s az ellenőrök elfogadták a projektvégrehajtást. Nézzük, hová jutottunk.

 

Mindenek előtt szeretném megköszönni a Bástya Alapítvány és a Gyülekezet vezetésének, hogy volt bátorságuk egy ilyen, a lehetőségeink határait nagy mértékben feszegető feladatra vállalkozni. Szintén szeretném megköszönni a munkatársaimnak az áldozatos munkát. S szeretném megköszönni mindazoknak a gyülekezeti tagoknak a segítséget, akik egyszer, vagy sokszor idejükből, erejükből áldozva segítették a sikeres munkát.

 

Köszönöm!

A Projekt összesen 17 hónapig tartott. Ez alatt sok minden történt:

> Megkaptuk, és lehetőségeink szerint rendbe hoztuk a Kisházat.

> Elkezdődött az Égre nyíló kert építése, és az első fázis elkészült.

> Közösségépítő munkában többszörösen felülmúltuk az előírt mutatókat:

- Rendezvényből 55-öt bonyolítottunk le.

Néhányat kiemelek: Kóstoló (nyitórendezvény), Élő Betlehem, Desszert (zárórendezvény), hangversenysorozat.

- Fórumból 18-at tartottunk.

Fontosnak érzem az egészségügyi sorozatot

- Klubfoglalkozásból 463 volt, összesen 14 féle klub keretében.

A klubokból 9 folytatódik, mint a Kézimunka, a Babamama, a Nyugdíjas klub.

- Tanácsadás keretében 402 órában segítettünk az azt igénylők számára.

A legkeresettebb tanácsadások, az egészségügyi, a nevelési, a jogi és a számítástechnikai.

- Résztvevők száma összesen 5725.

Az ellenőrök elfogadásán túl a fenti számok is jelzik, hogy sikerült megmozdítani az itt lakókat. Különösen fontos jelzés ebből a szempontból a klubbfoglalkozások, a tanácsadások és a résztvevők számai.

A gyülekezeti célt, hogy megismertessük és elfogadottá tegyük a Gyülekezetet a lakóteleppel, hogy megismertessük a lakóteleppel Isten nevét és elérhetőségét, nem sikerült maradéktalanul teljesíteni. De ez nem is rövid távú feladat.

Ez nem rövid távú feladat, de ehhez a Projekt megnyitotta az ajtókat. Itt a Kisház, itt az Égre nyíló kert, ahova lejönnek az emberek. Oda lehet menni az emberekhez, beszélgetni velük. Most tovább kell lépni.

A Projekt megnyitotta az ajtót, és most ott állunk az ajtóban, csak be kell lépni. És ehhez ember kell. Mint az már korábban ismerté vált, Gyülekezetünk tagja, Tóth Zoltán állt oda elsőnek. Nekünk már csak mögé kell állnunk!

Végezetül Jeremiás könyvének 29. fejezetéből a 7. verset idézem:

" Fáradozzatok annak a városnak a jólétén, ahová fogságba vitettelek benneteket, és imádkozzatok érte az Úrhoz, mert annak a békességétől függ a ti jólétetek is."

Módosítás dátuma: 2015. november 12. csütörtök, 21:22
 
www.refujvaros.hu PageRank
Display Pagerank