3 generáció evezőstúra ifi ennivaló templom gyerekek kezek
  • Gyermekbarát környezet
  • Fiatalok világa
  • A közösség formái
  • Nyitottan a világra
  • Alkalmaink, rendezvényeink
  • Életképek

"De fölragyog majd az igazság napja számotokra, akik nevemet félitek, és sugarai gyógyulást hoznak..." Mal 3,20a

Pakolás- avagy Morva Ákos tisztelendő úr beiktatásáról

Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator    2016. november 06. vasárnap, 11:58

„És adok néktek szívem szerint való pásztorokat, és legeltetnek tudománnyal és értelemmel.” (Jeremiás 3:15)

 

Szomorú, hogy valaminek (vagy valakinek) az értékét sokszor csak a hiányából ismerjük fel. Ahogy mi, a Szigetszentmiklós-Újvárosi Református Gyülekezet is magától értetődőnek tekintettük, hogy van egy biztos pontunk - van lelkészünk; aki terelget minket; így hát nem meglepő módon hideg zuhanyként ért mindannyiunkat, mikor Dr. Harmathy András bejelentette, hogy a Szentendrei Gyülekezet meghívására igent mondott.

 

Meg kellett tapasztalnunk, mennyire hiányzik életünkből a lelkész mindennapi munkája, jelenléte; amit addig természetesnek, magától értetődőnek vettünk.

 

De ugyanakkor azt is megéltük, hogy a gyülekezet feje végső soron nem a lelkész – hanem Jézus Krisztus. Ezért mi sem estünk szét, nem morzsolódtunk fel, hanem kitartottunk, sőt megerősödtünk az Evangéliumban. És Isten meghallgatta imáinkat, kirendelve számunkra a lelkészünket, Morva Ákost. Nagy izgalommal, hatalmas örömmel, egy szívvel és lélekkel köszönthettük őt, tudva, hogy emberileg nézve is jó kezekben vagyunk.

Mindannyiunk életében vannak magasságok és mélységek, de ami átsegít mindenen, hogy „Tudjuk pedig, hogy azoknak, a kik Istent szeretik, minden javokra van, mint a kik az õ végzése szerint hivatalosak.” (Rómaiakhoz 8:28) Mi is, bár egy nehéz időszakot hagytunk magunk mögött, méltán bízhattunk az ÚR gondviselésében; nem hagyott minket magunkra. És amennyit sírtunk András távozásakor, annál többet nevetünk most Ákos érkezése óta!

Bár a lelkészváltás zökkenőmentesen zajlott, azért jegyezzük meg, sok teendővel is járt - ahogy egy testvér találóan megjegyezte: „amióta Ákos itt van, állandóan csak pakolunk!” De örömteli a munka, hiszen nagy izgalommal készültünk a lelkészbeiktatási ünnepségre; finom falatokkal, sátrakkal, és ülőhelyekkel. De templomunk színültig meg is telt testvérekkel; és az alkalom is remekül sikerült. Köszönet Szabó István Püspök úrnak a szolgálatát, aki az Igét hirdette, Takaró András esperes úrnak, és sok lelkész testvérünknek, akik eljöttek, hogy áldást mondjanak Ákos munkájára. Az ünnepség megerősített minket abban, hogy az új lelkészünk új lelkesedést is hozott a gyülekezetbe, hogy megújult erővel, közösen vessük bele magunkat missziós feladatainkba. Ahogy András ki- Ákos pedig bepakolt, megbizonyosodhattunk arról, hogy Isten jó utakon vezet bennünket, érkezzünk meg bárhova is! És milyen jó újra fényt látni esténként a parókia ablakaiban! Becsüljük hát meg a lelkészünket, a munkáját és az odaadását; köszönjük neki, hogy van nekünk! „Mert azt mondja az Írás: A nyomtató ökörnek ne kösd be a száját; és: Méltó a munkás a maga jutalmára.” (1Timóteus 5:18)

Kedves Ákos! Téged és az egész családodat, nagy-nagy szeretettel köszöntünk Szigetszentmiklóson! Maradjon meg benned az a lendület, amivel ideérkeztél, és ne hagyjuk abba a pakolást!

Csapó Bálint

Módosítás dátuma: 2016. november 06. vasárnap, 12:03
 
www.refujvaros.hu PageRank
Display Pagerank