"Tanácsoddal vezetsz engem, és végül dicsőségedbe fogadsz." Zsolt 73,24

A szikla

Nyomtatás E-mail
   2009. október 07. szerda, 14:27

Egyszer egy fiatalember elhívást kapott Istentől arra, hogy minden nap egy hatalmas sziklának nekifeszüljön és tolja teljes erejéből. A fiú becsülettel végezte a feladatát, minden reggel odament a sziklához, és teljes erejéből tolta. Évek teltek el, amikor egy nap a kísértő így szólt hozzá:
"Miért csinálod ezt? Hiszen mennyi ideje már, hogy minden nap erőlködsz, és a szikla még egy millimétert sem mozdult arrébb. Van ennek értelme? Hiszen csak időpocsékolás! magadat teszed tönkre, ha ezt így folytatod."
A fiú elgondolkodott ezen, végül imában Istenhez fordult:
"Istenem, látod, mennyi ideje állok hűségesen a Te szolgálatodban, most mégis elcsüggedtem; miért bíztad rám ezt a feladatot? Hiszen nem tudtam megfelelni, a szikla egy picit sem mozdult arrébb. Mit csinálok rosszul?"
Mire Isten így felelt neki:
"Hű szolgám, nézz magadra: soha ilyen erős, ilyen izmos nem voltál még! Nem azt kértem tőled, hogy eltold a sziklát, hanem hogy told teljes erődből. Nem volt feladatod, hogy elmozdítsd azt. Azonban, mivel ilyen kitartó voltál a rád bízott feladatban, a sziklát most én fogom elmozdítani a helyéről..."

Módosítás dátuma: 2009. november 06. péntek, 08:49
 

Kérjük jelentkezzen be a hozzászóláshoz.

www.refujvaros.hu PageRank
Display Pagerank