Péter csoport

Befogadtam vagy vágyom befogadni Istent az életembe. Gondolkozom azon, hogy a konfirmációval Istenhez tartozásomat megvalljam, de nem tudom, ez mit jelent.

Konfirmáltam, kész vagyok az életem minden területét megélni Istennel. Otthonomban, a családomban, a gyülekezetemben, a munkámban, a személyes magányomban. Mit jelent az, hogy Isten a vigasztaló, bátorító, gondoskodó? Mit jelent az, hogy szokássá válhat a mindennapi igeolvasás, imádkozás? Hogyan lesz mindez valósággá? Hogyan érthetem meg még jobban az Igét, hogyan fedezhetem fel mindebben Istent? Hogyan élhetem meg a vasárnapi istentiszteleten elhangzottakat, honnan kapok választ a meg nem értett igékre? Ott voltam istentiszteleten, és értettem is, de hogyan válhat az életemben valósággá? Hogyan tudom megélni a gyülekezethez tartozást, hogyan válhatok a gyülekezetnek tagjává, hogyan legyek kívülállóból Isten által elhívott szolgálóvá? Mit jelent szolgálni? Hol és kinek beszélhetek ezekről? Ha ezek a te kérdéseid is, szívesen várunk a Péter kör alkalmain hétfő esténként.

A csoportban együtt böngésszük az Igét, hogy értsük, amiről olvasunk. A mindennapi életünkben megjelenő problémákat, kérdéseket boncolgatjuk, hogy Istent egyre jobban megismerjük, és így magunkat is.

Simon Orsi és Szomorjai Ferenc