Rólunk

Beköszönő / lelkipásztor

Isten hozott !

Ez a honlap egy előszoba, ahol bepillantást nyerhetsz, hogyan élünk gyülekezeti közösségünkben. Kik vagyunk? Milyen szolgálataink vannak? Fontosnak tarjuk, hogy elindulhasson a kapcsolat, közted és köztünk.
Kapcsolat az igehirdetéseken keresztül, mely táplálékunk, éltető forrásunk.
Napi kapcsolat pedig Facebook oldalunkra továbblépve követhető.

Tovább

Vezetőink, szolgálatban résztvevő munkatársak

Gondnokunk Madácsi Imre.

Presbiterek: Balogh Lászlóné Aranka, Bodó Árpád Zsolt, Kereki Zoltán, Madácsi Imre, Szabó András, Szentjóbi Ottó, Széll Árpád, Szomorjai Ferenc, Takács Dániel (pótpresbiter), Dr. Török Tamásné Dr. Kozma Andrea (pótpresbiter)

Tiszteletbeli gondnok: Sipos Lajos

Tiszteletbeli presbiter: Kincse Pálné Margitka, Zelenka Judit, Dobos Tamás, Kiss László, Széles István, Pusoma Gábor, Atomyr Nándor

h
Hitvallásunk, céljaink, értékeink, történetünk, templomunk
Gyülekezetünk megalakulásától foglalkoztat bennünket a kérdés, hogy miért született a lakótelepen egy református gyülekezet. Az alapító atyák szándéka az volt, hogy elérhessük a lakótelepen lakókat, első sorban, de nem kizárólagosan a reformátusságot. Hamar nyilvánvalóvá vált, ez egy nagyszabású, hosszú időt igénylő feladat. Az első időktől kezdve a felekezeti, vallási hovatartozástól független szenvedélybetegségekkel küzdőkön igyekeztünk a kék keresztes csoportunkon keresztül segíteni. A nyári napközis táboraink a szabadságot kivenni nem tudó családoknak szereznek könnyebbséget a tartalmas gyermekprogramjaikkal. Mind a nyaralásban, mind a lelki épülésben nagy segítséget adnak a nyári családi táboraink. Jó kapcsolatot ápolunk a város keresztény közösségeivel, évente több közös programot szervezünk.
Tudjuk, hogy a gyülekezet nem önmagáért létezik, és keressük, hogy Isten milyen szerepet szán nekünk a környezetünkben.
a
ALAPÍTVÁNY
Bástya Terápiás Közösségi Alapítvány
A Bástya Közösségi Alapítvány szimbiózisban működik a Szigetszentmiklós-Újvárosi Gyülekezettel. Az alapítvány célja, hogy elérjen, megszólítson minden olyan szigetszentmiklósi lakost, aki úgy érzi, hogy perifériára szorult, helyzete kilátástalan, támogatás nélkül mindez csak súlyosbodna. Azoknak az embereknek igyekszünk segíteni, akik vágynak arra, hogy problémáikat megértsék, hangjukat meghallják, feléjük segítő kezet nyújtsanak.
Működési területünkön prevenciós és utógondozási munkával igyekszünk gondoskodni a szenvedélybetegekről és gyógyulást kínálni azoknak, akik szabadulni szeretnének a betegség rabságából.

'Jöjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.' (Máté 11,28)
Név: Bástya Terápiás Közösségi Alapítvány
Cím: 2310 Szigetszentmiklós Kálvin Tér 3
Adószám: 18674839-2-13

Új vagy

Istentiszteletről

Vasárnaponként 9 órás kezdettel tartjuk. Együtt indul az egész gyülekezet...

gyermekkel jövök

Nevetgélés, dédelgetés, futkározás, könnycseppek, cumisüvegek, pelenkacserék...

vasárnapi szeretetvendégség

Alkalomszerűen vannak istentisztelet után szeretetvendégségek, mert fontosnak...

könyvterjesztés

Szeretettel ajánljuk mindenkinek, azoknak is, akik még keresik Istent...

TÁMOGATÁS