SZURI

Szigetszentmiklós-Újvárosi Református Ifjúság

Kik vagyunk?

Keresztyén fiatalok, barátok, akik együtt keresik Istent és Jézust.

Mi a SZURI?

A mi kis befogadó, barátságos közösségünk. Hetente egyszer összegyűlünk, hogy együtt mélyítsük hitünket, beszélgessünk egymással, szórakozzunk és nevessünk!

Mi történik egy ilyen ifin (ifjúsági alkalmon)?

Sok minden! 🙂 Éneklünk, játszunk, meghallgatunk egy rövid áhítatot, megbeszéljük kiscsoportban gondolatainkat, utána megint játszunk, csocsózunk, pingpongozunk, beszélgetünk, eszünk-iszunk.

Mikor vannak az ifik?

A SZURI közössége jelenleg három kisebb csoportot számlál: Kis IFI (a konfisok és fiatalabb ifisek; 14-17 éves kor), Nagy IFI (idősebb ifisek, 18-21 éves kor), Y-csoport (idősebb egyetemisták, dolgozó fiatal felnőttek, 22 éves kortól). A két IFI-vel pénteken közösen kezdjük az alkalmat, 18:40-kor a templomban, 21:00 óráig.

Kik jöhetnek el?

Már konfis kortól várjuk a fiatalokat, de ez nem kőbevésett elvárás, bárkit szívesen fogadunk köreinkben, aki 14 és 26 év között van. [függetlenül felekezettől, egyéb vallástól, stb.]

Mit kell magammal hoznom?

Semmit. Talán egy kis sütit vagy valami finomságot, de ez nem kötelező, csak "szorgalmi" 😉

Kell valami tagság vagy ilyesmi ehhez?

Nem. Mi egy közösség vagyunk, melybe bármikor becsatlakozhatsz, illetve kiléphetsz, ha számodra nem megfelelő.

Milyen programjaink szoktak még lenni?

Az első ifi szeptember első péntekje szokott lenni. Az őszi szünetben, tél végén és az érettségi szünetben van egy hosszúhétvégés kirándulásunk, aminek a célja a csapatépítés, a közösség megismerése. Év közben szoktak lenni közös ifiink a környéki ifjúsági körökkel, hogy jobban megismerjük egymást, új barátságok alakulhassanak. Az utolsó ifi június közepén szokott lenni, az utolsó tanítási héten. Nyáron, általában augusztus elején közösen evezős-sátras táborba megyünk, valamelyik magyar vízre [Szigetköz, Baja környéke, Tisza-tó,stb.]

Várunk téged is szeretettel! Áldás, békesség!

 

Mit jelent számodra az ifi?

"...számomra egy biztonságos közeget jelentett, ahol fejlődni lehet, nem csak hitéleti szinten." D.F.

"Számomra az ifi az a közösség, akivel a legszívesebben töltöm el az időmet! Az ifi a második családom." Sz.F.

"A barátaim: kikapcsolódás a munkanapok után. A templom: a nyugalom áldott helye. Az ifi: e kettő együtt." B.Cs.

"Az ifi minden pénteken egy öröm és felfrissülés (még akkor is ha a beszélgetések csocsózások elhúzódnak fél 11-ig). A közösség, a közös programok és a tea miatt mindig jó érzéssel indul otthonról az ember minden pénteken, bármilyen nehéz is volt a hét." Sz.Zs.

"Szóval, az ifi nekem egy biztos pont... Egy hely, ahol tudom, hogy számítok, hogy szükség van rám, és hogy hasznos lehetek. Egy közösség, ami barátokat ad, befogad és elfogad. Valamint kikapcsolódás, egy kis lazulás, jó hangulat, sok-sok közös élmény és nevetés. Azt hiszem, az ifinek része vagyok, de az is az én részem ugyanakkor, és egészen belülről formálja a személyiségemet." G.L.

"Az ifi számomra feltöltődést jelent a kimerítő hét után. Olyan, mint egy oázis a sivatag közepén. Egy közösség, amihez jó tartozni." K.A.

„Jó, nagyon jó.” K.A.

"Az ifi számomra a kikapcsolódást és a lelki feltöltődést jelenti, amit egy fárasztó hét után kaphatok, és egy elfogadó közösséget, akikre számíthatok." A.B.

Az ifi számomra egy kilépés a szürke hétköznapokból. Egy rettentő szórakoztató és összetartó közösség, ahol kimondhatjuk a gondolatainkat anélkül hogy félnünk kéne a reakcióktól. H.Zs.